Skupaj, varno v prihodnost

Nove ADULO rešitve

COBUS GROUP iz Rheda-Wiedenbrück in PinnCalc GmbH iz Eckernförde so 1. maja 2015 prevzeli družbo ADULO GmbH v Hettstadtu v bližini Würzburga. Oba prevzemna partnerja sta lastniško vodena, finančno močna z visokim deležem kapitala ter na trgu prisotna več kot 20 let.

Pridobitev je bila strateška odločitev, saj dobro uveljavljena programska rešitev ADULO na trgu oken in vrat odlično dopolnjuje portfelje izdelkov obeh podjetij. Vsi trije sodelujejo že več kot 15 let.

COBUS se razvija že vrsto let in ima več kot 100 zaposlenih CAD / CAM in ERP sistemov za podjetja z industrijskimi organizacijami. Industrija se osredotoča na leseno hišo in lesena vrata. S profesionalnimi sistemi so procesi od ustvarjanja delovnih mest avtomatizirani preko programiranja CNC strojev do dostave.

PinnCalc je 25 let svetoval mizarjem po vsej državi, ne glede na njihovo velikost, in služi več kot 5.000 uporabniškim enotam. Konfigurator ADULO ni uspešen le pri proizvajalcih in prodajalcih stavbnega pohištva, ampak tudi pri mešanih kmetijah, ki gradijo oziroma sestavljajo okna in ostalo pohištvo. Dokazana je integracija s korpusi sistema za obdelavo naročil. Sodoben sistem, ki je razvit s sistemom standardnih orodij Microsoft® iz Baltskega morja, je bil vzpostavljen v Nemčiji, Avstriji in Švici.

S prevzemom se je portfelj COBUS razširil na rešitve za proizvajalce vrat in oken iz plastike, lesa in aluminija. Poleg tega načrtovana integracija ADULO WINDOW DESIGNERS z COBUS ERP / 3 ustvarja novo industrijsko rešitev z visoko vrednostjo za kupca. COBUS ERP / 3 je zelo sodoben in z novo razvitim ERP sistemom COBUS, ki temelji na Microsoft® .NET. PinnCalc zagotavlja pridobitev, razvojne investicije in vpliv na nadaljnjo razvojno strategijo. Poleg tega se je distribucija okrepila tudi v obrtniško usmerjene proizvajalce oken, saj podpira proizvajalca CNC.

Ime podjetja ADULO se širi kot zelo uveljavljena blagovna znamka in tako postane novo ime ADULO Solutions GmbH.  Podjetje upravlja Carsten Pinn. Odgovoren je za operativno obrtno dejavnost in osebje. Wilhelm Mormann prevzema dodatno odgovornost za industrijsko poslovanje in finance. Sedež podjetja je na ulici Nickelstraße 21 v Rheda-Wiedenbrücku. Ekipa ADULO, ki je sestavljena iz 25 zaposlenih, postane novo podjetje ADULO Solutions GmbH in s tem ohranja zveste kupce. Tudi lokacija Hettstadt ostaja kot podružnica.